In een week tijd kan er een hoop veranderen. Dat geldt ook voor doelman Mattijs Branderhorst. De Tielenaar verloor begin dit seizoen zijn basisplek aan Norbert Alblas, maar heeft zich weer in de basis geknokt. Na de wedstrijd tegen De Graafschap gaf trainer Rogier Meijer de voorkeur aan Branderhorst als eerste doelman. Ondanks dat de sluitpost de laatste twee wedstrijden nauwelijks getest is, is hij blij weer belangrijk te zijn voor NEC.

“Het is lekker om er zo weer in te komen, met twee gewonnen wedstrijden achter elkaar. Tegen Roda JC heb ik vrijwel niks te doen gehad; vandaag wel wat meer. Niks dreigends vindt ik zelf. Het is wel jammer dat die tegengoal nog valt. In dit soort wedstrijden vind ik het belangrijk ‘de 0’ te houden, maar je zag na de wissels dat de organisatie wat uit elkaar viel. Balen natuurlijk, maar we hebben prima gespeeld.”

Branderhorst was ook druk bezig met het coachen van zijn medespelers, iets wat er volgens hemzelf altijd wel in zat. “Misschien valt het nu wat meer op omdat er geen publiek zit, maar dat zit er altijd wel in. Ik sta er ook met meer vertrouwen. Vertrouwen wat ik krijg van de spelers en van de staf. Ook van Alblas, die erg goed omgaat met de situatie. Er is eigenlijk niks veranderd ten opzichte van het begin van het seizoen, alleen zijn de rollen nu omgedraaid.”

Net als bij Javier Vet, loopt ook het contract van Branderhorst af aan het eind van het seizoen. “Ik heb nog een optie liggen om mijn contract hier te laten verlengen, maar ik ben volledig afhankelijk van NEC. We wachten het rustig af, maar ik sta zeker open om nog een jaar te blijven.”

Foto: Rob Koppers