NEC heeft de thuiswedstrijd tegen Telstar met 2-0 gewonnen. Het ging met name in de eerste helft niet van harte en Telstar leek aan het einde van de wedstrijd zelfs kans te maken op een gelijkmaker, maar NEC trok uiteindelijk aan het langste eind.
NEC begon met zowel Anthony Limbombe als Alireza Jahanbakhsh aan de wedstrijd. Jahanbakhsh is terug na een blessure, terwijl Limbombe deze week geveld was door een griepje. De herstelde Sjoerd Ars en Kristjan Emilsson begon beide op de bank.
De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. NEC was in de beginfase vooral met Christian Santos gevaarlijk, maar raakte al snel de concentratie kwijt. Gregor Breinburg was na een halfuur het dichts bij. De normaal al niet zo vaak scorende middenvelder had pech bij de afronding, want na een goede slalom door de verdediging werd zijn schot op miraculeuze wijze door een verdediger tegen de lat gegleden. 

Na een klein kwartier in de tweede helft, wanneer Sjoerd Ars en Marcel Appiah inmiddels het veld hadden betreden in ruil voor Navarone Foor en Kevin Conboy, kwam NEC dan toch op 1-0. Een voorzet van Limbombe werd bij de tweede paal binnen gekopt door Santos.

Twintig minuten voor het einde maakte Emilsson zijn rentree voor NEC. De IJslandse jeugdinternational raakte 3 oktober 2014 geblesseerd en moest sindsdien revalideren. Diezelfde Emilsson was een kwartier voor het einde erg dichtbij de 2-0, maar zijn schot ging over het doel.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Emilsson dan toch zijn treffer. Hij schoot de rebound binnen na een schot uit een corner. Hiermee blijft de voorsprong op FC Eindhoven, dat met 2-3 won van Helmond Sport, even groot.


Scoreverloop:
57′ Santos 1-0
90′ Emilsson 2-0
Kaarten: 22′ Beissel (Telstar), 48′ Breinburg (NEC).
Opstelling NEC: Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek, Rens van Eijden, Kevin Conboy (55′ Marcel Appiah), Jeffrey Leiwakabessy; Gregor Breinburg, Navarone Foor (46′ Sjoerd Ars), Tom Daemen; Alireza Jahanbakhsh, Christian Santos, Anthony Limbombe (67′ Kristjan Emilsson).
Foto’s: Rob Koppers