NEC heeft het zesde duel in de Jupiler League gewonnen met 1-0. In een matige wedstrijd met slordig spel konden de Nijmegenaren geen grotere voorsprong afdwingen.
Door deze overwinning wordt NEC wel weer de koploper van de Jupiler League. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte in verband met het overlijden van de tweejarige dochter van RKC-directeur Remco Oversier.

Al direct na het begin van de wedstrijd wordt het niveauverschil tussen NEC en RKC duidelijk. RKC speelt bedroevend slecht: de Brabanders kunnen elkaar met de bal amper bereiken. NEC opende met het inmiddels bekende verzorgde voetbal, waarbij de lange ballen op maat weer opvallen.
De eerste kans van NEC doet zich voor in de zeventiende minuut. Het is dan nieuweling Anthony Limbombe, die oog in oog met RKC-doelman Van Dijk, de goal net mist. Kort daarna is het wel raak, als Alireza Jahanbakhsh vanaf de rechter zijlijn wederom Sjoerd Ars op maat bedient. Ars twijfelt niet en kopt de bal langs doelman Van Dijk.

Huurling Limbome zorgde aan NEC-zijde continu voor dreiging. De spits dook zowel links als rechts voor de goal op. Ook Sjoerd Ars en Alireza Jahanbakhsh zorgen regelmatig voor gevaarlijke situaties voor de goal van RKC. In de 43ste minuut wordt er geapplaudisseerd voor Clemens Nova, NEC-supporter die op 43-jarige leeftijd overleed. 
In de tweede helft maakte NEC het zichzelf onnodig moeilijk. Hoewel de kansen bleven komen, lukte het de Nijmegenaren niet om de voorsprong uit te bouwen. NEC liet RKC volop voetballen en kwam daardoor onnodig in de problemen. Janhanbakhsh en Limbombe raakten nog wel de lat, maar konden het geluk niet afdwingen. Resultaat was een tweede helft die vooral in de Nijmeegse verdediging, ronduit slecht was. In de vier minuten extra tijd werd het nog extra gevaarlijk, met enkele benaderde situaties voor de Nijmeegse goal. 

Opstelling NEC: Smits, Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy, Daemen, Jahanbakhsh, Breinburg, Ars, Limbomde, Foor
Opstelling RKC: Van Dijk, De Weert, Van Mosselveld, Coster, Jungschläger, Valpoort , Calabro, Esajas, Van Zeelst, Verkoelen, Anderson.
Foto’s Rob Koppers