NEC heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen van Willem II. In Tilburg opende Robbie Haemhouts al in de eerste minuut de score. Tim Cornelisse hielp NEC door later de 1-1 binnen te koppen middels een eigen doelpunt. Melvin Platje zorgde voor de voorsprong door knap de 1-2 en de 1-3 te maken. Na rust bracht Aurélien Joachim de spanning terug in de wedstrijd, maar NEC wist de druk te weerstaan en nam de drie punten mee terug naar Nijmegen.
De Nijmegenaren hadden iets goed te maken in Tilburg na de teleurstellende nederlaag tegen VVV van een week eerder. In de Goffert zegevierden de Venlonaren met 1-2. Nathaniel Will kreeg in die wedstrijd een rode kaart, waardoor Daan Bovenberg zijn debuut maakte in Tilburg. Willem II wist een week geleden knap met 1-1 gelijk te spelen bij FC Twente, waar voor, tijdens en na de wedstrijd chaos heerste. Een deel van de Twentse supporters kwam pas na tien minuten spelen naar de tribunes. De Tukkers kwamen op een 1-0 voorsprong, maar in de allerlaatste minuut maakte Ricardo Ippel daar alsnog 1-1 van. Zo kon Willem II tevreden terugkeren. 
Over het wegwerken van de zure nederlaag kon NEC al snel niet meer denken, want door onoplettendheid in de verdediging kwam de bal zomaar voor de voeten van de compleet vrijstaande Robbie Haemhouts, die de bal over doelman Babos heen schoot: 1-0. De Nijmegenaren zaten duidelijk nog niet in de wedstrijd en waren ook vrij slordig in de opbouw. NEC nam wel het initiatief, dat na twintig minuten leidde tot een goede Falkenburg na een pass van Platje. Na bijna een uur te hebben gespeeld werd NEC in het zadel geholpen door Tim Cornelisse. De Twente-huurling kopte een voorzet van Platje ongelukkig achter zijn eigen doelman: 1-1.
Enkele minuten later draaide NEC de score volledig om. Remy Amieux kwam opstomen vanaf de linkerflank en passte de bal naar Platje, die de bal uit de draai in de rechterhoek krulde: 1-2. NEC kwam steeds meer in de wedstrijd en controleerde de wedstrijd steeds meer. Vanwege slordigheid aan Tilburgse zijde kwam Koolwijk in balbezit en de middenvelder rende langs de linkerflank. Net als eerder Amieux deed, gaf Koolwijk de bal af op Platje en die plaatste de bal opnieuw in de rechterhoek: 1-3. NEC stelde snel orde op zaken en Platje tekende aan voor zijn tweede doelpunt van de avond. Met de ruime voorsprong op zak ging NEC rusten.
Het eerste wapenfeit van Willem II kwam na de theepauze van Hans Mulder, die de bal richting de linkerhoek schoot, maar zijn schot werd knap gekeerd door Gabor Babos. Diezelfde Babos zat in de daaropvolgende corner helemaal mis, waardoor Joachim de bal zomaar in kon koppen en er weer een wedstrijd van maakte: 2-3. NEC leek opnieuw niet goed uit de kleedkamer te komen en Willem II had na de rust het overwicht. De ploeg van Alex Pastoor zakte vooral in en een knappe kopbal van Joachim werd uit de hoek getikt door Babos. Willem II kreeg enkele goede kansen, maar maakte ze nog niet af. Doelpuntenmaker Platje werd er in de 66e minuut uitgehaald en was daar zichtbaar niet blij mee, terwijl Boymans zijn plek overnam.
Met nog ongeveer twintig minuten te spelen nam Vitesse-huurling Nick Hofs een vrije trap, die door Babos knap uit de rechter bovenhoek werd getikt. Tien minuten later bokste diezelfde Babos een schot van Danny Guijt met een knappe reflex uit de rechterhoek. Streppel stuurde zijn mannen naar voren om de gelijkmaker te scoren. Ook het Tilburgse publiek ging er nog een keer achter staan. Het werd billenknijpen voor NEC. Zelfs doelman David Meul kwam mee naar voren en probeerde zelfs te schieten, maar waarschijnlijk zijn ze die bal nu nog steeds aan het zoeken op het parkeerterrein. Zo wint een matig NEC met 2-3 uit bij Willem II.
Volgende week komt Feyenoord op bezoek in het Goffertstadion. De wedstrijd staat gepland op zondag 3 maart en begint om 12:30 uur.
Wedstrijdverloop
1’ 1-0: Haemhouts.
26’ 1-1: Cornelisse (e.d.)
33’ 1-2: Platje.
42’ 1-3: Platje.
52’ 2-3: Joachim.
Opstellingen
Willem II: Meul; Cornelisse, Akouili, Peters, Jallo; Haemhouts, Mulder, Hofs (74’ Guijt); Misidjan, Joachim, Podevijn (56’ Lumu).
NEC: Babos; Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Amieux; Pálsson, Falkenburg (82’ Stutter), Koolwijk; Van der Velden, Platje (66’ Boymans), George (89’ Conboy).