Soms heeft een wedstrijd niet meer uitleg nodig dan het vermelden van de uitslag: 1-1. Willem II en NEC stelden het voetbalpubliek vanavond zwaar teleur.

Al in de eerste helft was het lastig de ogen open te houden, want beide ploegen voetbalden totaal niet. NEC beperkte zich tot reactievoetbal: de Nijmegenaren trokken zich massaal terug op eigen helft en wachtten op de fout bij Willem II. Die volgde vaak, omdat de Tilburgers alleen maar de kansloze lange bal hanteerden.
De middenvelders Jan-Arie van der Heijden en Ibrahim Kargbo verstopten zich, waardoor spelmaker Saïd Boutahar niet in het spel voor kwam en targetman Frank Demouge constant gezocht werd. Die liep zich het schompes, maar daar is de spits van Willem II natuurlijk niet voor gecontracteerd.
Als Boutahar wél de bal kreeg, werd het meteen gevaarlijk. In minuut 17 kopte hij net over na een voorzet vanaf rechts van Jens Janse en vijf minuten later loste hij een knap schot dat door doelman Gábor Babos werd gered.
Een dood spelmoment in minuut 32 zorgde bijna voor de 1-0, maar Babos redde opnieuw bekwaam op de kopbal van Demouge. Dat deed zijn collega in de 40ste minuut aan de overkant Niki Mäenpää ook bij een kopstoot van Björn Vleminckx, maar het antwoord op de rebound van Erton Fejzullahu moest de keeper schuldig blijven: 0-1. Zo ging NEC met een voorsprong rusten, maar de droevige eerste helft verdiende eigenlijk geen doelpunten.

In de tweede helft gingen beide clubs ondanks verschillende wissels vrolijk door met de wanprestatie. Enig verschil was dat Willem II nu wel scoorde. Na een voorzet van nota bene Demouge presenteerde Boutahar in de 60ste minuut met een droge schuiver de 1-1.
Daar was alles wel mee gezegd en laten we dat lekker zo houden. Willem II en NEC bakten er helemaal niets van. Beide ploegen zijn het Nederlandse voetbal en het eigen publiek toch meer verschuldigd dan deze schertsvertoning.
Verslag: Elfvoetbal.nl