3 april is een gedenkwaardige dag voor menig NEC-supporter. De laatste jaren is het regelmatig een dag dat het geluk de Nijmegenaren aan de broek kleeft. De presentatie van een succestrainer, het kampioenschap van de Jupiler League en een zege op de aartsrivaal: het gebeurde allemaal vanaf 2015. Zeven jaar later staat de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Cambuur op het programma.

Op 3 april 2015 liep Nijmegen uit: NEC kon in eigen huis het kampioenschap veilig stellen tegen Sparta Rotterdam. Dusdanig vroeg in het seizoen, dat de ploeg van trainer Ruud Brood later nog diverse records zou breken. NEC won met 1-0 en een groot feest volgde.

Precies één jaar later won NEC voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 van aartsrivaal Vitesse. Doelpunten van Anthony Limbombe en Dario Dumic waren genoeg om de eretreffer van Lewis Baker onschadelijk te maken: 2-1.

Op 3 april 2019 werd succestrainer Rogier Meijer bij NEC gepresenteerd als hoofdtrainer van NEC. Na het ontslag van Jack de Gier na een ontluisterende 4-0 nederlaag bij Jong AZ moest Meijer samen met Ron de Groot en Adrie Bogers de Nijmeegse ploeg uit het slop trekken. Toevallig zou NEC op 3 april 2020 weer tegen Jong AZ spelen, maar dat duel werd afgelast vanwege het coronavirus.

Lees ook: de analyse van drie jaar Rogier Meijer

Vanmiddag om 16:45 trapt NEC het belangrijke uitduel met SC Cambuur af. De Nijmegenaren moéten winnen, wil de ploeg mee blijven doen om de Europese play-offs en het seizoen niet plichtmatig uitvoetballen. De wedstrijd is live te volgen via het Twitterkanaal van ForzaNEC en onze Instagram-stories!

Foto’s: Rob Koppers