Als het aan Ivan Marquez ligt, gaat hij snel met technisch directeur Ted van Leeuwen om tafel om zijn aflopende contract te verlengen.

“Ted kent mijn wens en de contractverlenging zal geen lastig verhaal worden”, zegt de verdediger in De Gelderlander. Waar sommige spelers in het verleden een stap hogerop ambieerde, voelt de Spanjaard zich thuis in Nijmegen. “Ik ben gelukkig hier en wil het liefst nog jaren voor deze club spelen. Vooral dankzij de fans voel ik mij erg thuis bij NEC. Het is fantastisch hoeveel liefde ze mij geven, in en buiten het stadion.”

Marquez is bezig aan zijn tweede seizoen in Nijmegen. Hij groeide op in Malaga en speelde ondermeer in de tweede elftallen van Atletico Madrid, Osasuna en Valencia. In 2018 verruilde hij zijn geboorteland Spanje voor Polen waar hij twee seizoenen speelde bij Korona Kielce en één jaar voor Cracovia Kraków, voordat hij de overstap maakte naar NEC. Maar voorlopig hoeft de verdediger niet weg. “Ooit wil ik terug naar huis, naar Spanje, maar zover is het nog lang niet. Ik ben heel gelukkig bij NEC en geniet van elke dag.”

Foto: Orange Pictures