Iván Márquez ontpopte zich dit seizoen in sneltreinvaart tot publiekslieveling in de Goffert. De Spaanse slager (28) maakte vorig seizoen al indruk met zijn geliefde manier van verdedigen. Dit seizoen komt daar in aanvallend opzicht nog een schepje bovenop. De centrumverdediger was zelfs even de topscorer van de Nijmeegse formatie. Iván Márquez is een speler naar het hart van menig NEC’er. 

In de nieuwste editie van De Goffertkreet, magazine van SV NEC, vertelt Marquez hoe hij in Nijmegen terecht kwam. “NEC zocht nadat hun aanvoerder wegviel (Rens van Eijden, red.) een verdediger die er meteen zou staan én leiding kon geven aan de achterhoede. Dat ze bij mij uitkwamen, sprak meteen veel vertrouwen uit.” 

Daarnaast voelt de verdediger enorme steun en warmte van de fans. Volgens Márquez komt dat doordat NEC een kleinere club is dan zijn eerdere werkgevers. “We zijn daardoor echt een eenheid. Daarin onderscheidt NEC zich van andere clubs. Met 1200 man naar Utrecht bijvoorbeeld, dat was zo mooi. Het leek wel een thuiswedstrijd. Het was geweldig om mee te maken.” 

Contractsituatie

Márquez is daar nog niet op uitgekeken. Hij sprak al meermaals de wens uit graag zijn aflopende contract te verlengen, maar op het moment van spreken is dat nog altijd niet gerealiseerd, al lijkt het slechts een kwestie van tijd. “Mijn zaakwaarnemers kennen mijn wensen. Ik wil hier blijven. Binnenkort staan de gesprekken op de planning, laten we hopen op een goed uiteinde. Ik heb het altijd al gezegd: ik wil bij NEC blijven. Ik wil hier niet weg. Ik heb niks aan andere aanbiedingen, ik wil bij NEC verlengen”, is hij zeer stellig. 

Naast de Spanjaard stonden al de nodige namen in de afgelopen anderhalf jaar. Marquez blijkt echt de rots in de branding te zijn van de Nijmeegse defensie. “Ted van Leeuwen zei eind vorig seizoen al gekscherend tegen mij: het boeit echt niet wie we halen, als jij je niveau vasthoudt slaagt iedereen naast je. Dat is mooi om te horen. Het lijkt misschien wel makkelijk, maar we werken er met z’n allen keihard voor. Ik geef veel vertrouwen aan medespelers. Net als zij aan mij, want we zijn samen één”, besluit Márquez door de saamhorigheid andermaal te benadrukken. Want Márquez en NEC zijn momenteel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hopelijk blijft dat nog even zo. 

Het gehele interview met Marquez is te lezen in De Goffertkreet.

Foto: Rob Koppers en Orange Pictures