Iván Márquez vertrekt deze zomer transfervrij bij NEC. De 28-jarige centrumverdediger is op zoek naar ‘financiële zekerheid’. Daarin hebben club en speler elkaar de afgelopen periode niet kunnen vinden. Souffian El Karouani heeft het aanbod van NEC nog altijd in beraad. Marquez en El Karouani hadden in eerste instantie tot 1 april om te reageren op het aanbod van NEC.

Al begin december ontvingen zij dat aanbod. In het geval van Márquez is er zelfs een verbeterde aanbieding gedaan halverwege januari. Toen de Spanjaard in de media aangaf hier een langdurig contract te willen tekenen, verhoogde technisch directeur Carlos Aalbers het aanbod om twee jaar te verlengen met een extra jaar. Dat was naar Marquez’ wens, maar in salaris konden beide partijen elkaar niet vinden.

“Márquez is op een leeftijd beland waarop hij ook aan zijn toekomst moet denken. Wij hebben ons maximaal ingespannen met de mogelijkheden binnen onze financiële huishouding”, legt Aalbers uit. “Het is Iván’s goedrecht om niet bij te tekenen. Het heeft dan ook geen gevolgen voor zijn plek in de selectie. We hebben er vertrouwen in dat Iván de komende maanden een belangrijke schakel blijft in onze sportieve ambities.”

Extra denktijd

El Karouani krijgt van Aalbers langer de denktijd. Dat heeft Aalbers hem maandagochtend toegezegd, nadat de verdediger daar zelf om vroeg. “Je moet niet onderschatten wat er op dat soort jongens afkomt. Hij heeft nu zijn toekomstplaatje dat wij aanbieden volledig helder en hij wil het daarover hebben met zijn familie. Die kans willen wij hem geven.”

Later deze week staat het gesprek van El Karouani met Aalbers gepland. Duidelijkheid volgt dan ook.

Foto’s: Orange Pictures