Voor Ivan Marquez is het thuiskomen nu NEC het trainingskamp in de regio Malaga heeft belegd. In plaats van het vliegtuig pakte hij zondag de auto naar het Alhaurin Golf Hotel. In de ochtenddauw meldde hij zich voor het eerst met de selectie op het trainingsveld. “Die mist is hier zeker niet altijd zo heftig. Hopelijk wordt dat komende dagen wel anders”, lacht Marquez.

“We hebben een goede tijd met de familie samen gehad”, zegt de centrale verdediger tegenover ForzaNEC als hij terugkijkt op de vakantieperiode afgelopen week. “Normaal komen ze een aantal weken vanuit Spanje bij mij op bezoek, maar dat kon de laatste maanden vanwege Covid niet. Dan waardeer je deze tijden nog wat extra.” Er is een grote kans ook dat zijn familie komt kijken deze week. “Mijn dochter wil graag bij me zijn”, zegt hij lachend.

Lees ook: NEC werkt eerste training op Spaanse bodem af in 2 klimaten

De Spanjaard gaat graag op trainingskamp. “Het is een goede voorbereiding voor de competitie en beker. We beginnen gelijk met drie wedstrijden in een week, dus het is belangrijk om fit te zijn.” Hoe hij de loze uurtjes tussen de trainingen doorkomt? “Ik heb geen Playstation zoals veel van de andere jongens. Ik kijk graag series of FaceTime met familie.”

De doelstelling voor dit seizoen is nog niet veranderd. “Voor ons is het nog steeds het belangrijkste om in de eredivisie te blijven. Als dat gerealiseerd is kunnen we gaan dromen. We spelen goed voetbal en moeten blijven dromen om er nog meer uit te halen”. Ook in de beker liggen kansen, denkt Marquez. “In één wedstrijd kan van alles gebeuren, win je de finale dan speel je Europa League”, redeneert de verdediger alvast makkelijk vooruit. In die zin is de Europa League dan ook makkelijker te behalen, mits je een beetje gunstig blijft loten.