Ivan Marquez zag zijn defensie weer onverstoorbaar opereren in Tilburg. NEC boekte op bezoek bij het kwakkelende Willem II haar zevende zege van het seizoen en gaf nagenoeg niks weg aan de gastheren. Na de voorsprong via Magnus Mattsson had de Spaanse verdediger geen seconde het idee dat de Nijmegenaren het resultaat nog uit handen zouden geven.

“Om echt lekker te stijgen op de ranglijst, moesten we vandaag wel winnen.” Toch overheerst het gevoel bij Marquez dat er nog meer had ingezeten dan een negende plek. “We hebben zoveel punten onnodig weggegeven. Ik denk dat we na de winter echt nog plekken kunnen stijgen.” Over aanpassing van de doelstelling wil Marquez niet praten. “Ik wil altijd de beste zijn. Daarnaast moet een bepaald realisme zitten, maar ik ben echt nog niet tevreden”, tempert Marquez de Nijmeegse euforie.

Ook woensdagavond was de defensie van NEC, onder aanvoering van Marquez, niet te verslaan. “Ik denk dat we helemaal niks hebben weggegeven. Hooguit een slap schotje. Laat ze maar lekker crossballen geven. Daar heb ik niet zo’n probleem mee. Zeker niet in wedstrijden als deze. Niet even leuk om te zien misschien, maar wel effectief. Dat is het belangrijkste zo. We hielden Willem II ver weg en ik heb geen seconde het idee gehad nadat we op voorsprong kwamen dat we hier niét zouden winnen.”

Daarom gaat Marquez met een goed gevoel aan het kerstdiner. In Malaga zoekt hij zijn vriendin en dochter op. Normaal wonen ze in Nijmegen bij Marquez thuis, maar de Spanjaard heeft zijn gezin nu door de coronasituatie in Nederland al een paar weken niet gezien. “En daar is alles ook veiliger, dus ik kijk uit naar deze dagen. De hele familie erbij, beter kan niet.” Na de jaarwisseling ontvangt Marquez al zijn ploeggenoten ook. Maar dan 20 kilometer verderop. “We gaan op trainingskamp in Alhaurin, dat is heel dichtbij mijn huis. Even lekker wat weekjes in de Spaanse zon”, sluit Marquez enthousiast, maar koukleunend af in de Tilburgse mixed zone.

Foto: Rob Koppers