Iván Márquez lijkt zijn carrière voort te zetten in Duitsland. Volgens De Gelderlander is de verdediger hard op weg naar de Duitse tweede Bundesliga-club 1. FC Nürnberg.

Onlangs weigerde de Spanjaard zijn aflopende contract bij NEC te verlengen, waardoor hij nu transfervrij kan vertrekken. De salariseisen van Márquez konden niet worden ingewilligd door NEC. Naar verluidt wilde hij zeven ton per jaar verdienen.

1. FC Nürnberg staat momenteel 15e in de 2. Bundesliga en moet zich nog veilig spelen. Het is dus nog maar de vraag of Márquez volgend seizoen op het tweede niveau zal spelen. De club heeft een voorsprong van twee punten op nummer zestien Arminia Bielefeld, dat momenteel een plek in de nacompetitie bezet.

Márquez speelde twee seizoenen in Nijmegen. De centrale verdediger werd in 2021 transfervrij aangetrokken van het Poolse Cracovia Krakow en groeide meteen uit tot een belangrijke speler. De Spanjaard speelde 67 wedstrijden en scoorde daarin drie doelpunten.

Afgelopen zondag werd Márquez voor het eerst gepasseerd bij NEC tegen AZ. Rogier Meijer besloot hem niet op te stellen vanwege ziekte aan het begin van de week en zijn betrokkenheid bij een transfer. De focus ontbrak al enkele weken bij zijn vice-aanvoerder, zo zei Meijer.

Foto: Rob Koppers