Iván Márquez baalt ervan dat NEC maandag heeft gecommuniceerd dat de verdediger de club achter zich laat na dit seizoen. Dat schrijft hij in een bericht aan de fans van de Nijmeegse club op social media.

“Ik had dit liever na het seizoen pas gedeeld”, trapt hij af. “Dat komt doordat we met de club nog strijden voor een doel waar ik me voor 100% voor zal blijven inzetten. Ik heb altijd de intentie gehad bij NEC te blijven. Ik voel me heel fijn hier, voel me gewaardeerd. Als ik het logo van een shirt kus doe ik dat omdat ik me zo voel.”

Marquez lijkt ook te balen van het aanbod dat NEC hem heeft gedaan. Technisch directeur Carlos Aalbers deed hem in december een aanbieding voor twee seizoenen en plakte hier in januari nog een derde seizoen aan vast. Márquez wilde echter financiële zekerheid inbouwen en wilde een contract voor een langere periode met een bepaald salaris. In dat salaris konden beide partijen elkaar niet vinden. Márquez verdiende dat naar eigen zeggen wel, zegt hij nu.

“Maar ik respecteer dat de club me niet heeft geboden wat ik denk dat ik verdien. Ik denk dat omdat ik vanaf dag 1 goed presteer en me volledig toewijd aan deze club.” Toen Aalbers Marquez maandagochtend meedeelde dat de club het aanbod in zou trekken, reageerde Márquez door te zeggen dat hij hoopte ooit terug te keren als voetballer bij NEC. Die uitspraak zet hij kracht bij in zijn reactie.

Foto’s: Rob Koppers / Orange Pictures