Iván Márquez kwam afgelopen week over van de Poolse club Cracovia Krakow en sloot meteen aan bij het trainingskamp van NEC in Hoenderloo. Vandaag maakte Márquez zijn debuut voor de Nijmegenaren tegen Heracles. De Spanjaard werd het laatste kwartier vervangen door andere nieuwe aanwinst Rodrigo Guth. We spraken Iván vandaag na de gewonnen wedstrijd in Almelo.

“Het is een zware week voor me geweest, omdat we heel veel hebben getraind. Maar ik ben niet anders gewend, dat hoort erbij. We moeten nu allemaal hard werken zodat we er klaar voor zijn”, zegt Márquez doelend op de competitie. De Spaanse verdediger is blij dat hij bij Nijmegen is om voor z’n nieuwe club te gaan spelen. “Ik hou ervan om aan de bal te zijn en om aanvallend te spelen en ik denk dat ik hier op de juiste plek daarvoor ben.”

Iván Márquez is pas een paar dagen in Nederland en heeft dus nog bijna niks van Nijmegen geproefd. “Ik ging natuurlijk meteen mee naar Hoenderloo om te trainen, dus ik heb nog niet zoveel van de stad gezien. Ik ga binnenkort zeker een tripje maken door Nijmegen om te kijken wat er allemaal te doen is.”

Alsof deze week al niet bijzonder genoeg was voor de kersverse aanwinst van NEC mocht hij vandaag in de met 0-1 gewonnen wedstrijd in Almelo meteen in de basis beginnen. “Ik denk dat we goed gespeeld hebben vandaag tegen een goede tegenstander. We hebben goed verdedigd en ook op de juiste momenten de aanval gezocht.” Márquez speelde vandaag samen centraal achterin met Cas Odenthal en samen leken ze meteen al een goede klik te hebben. “Cas en ik hebben nu al een goede connectie. We coachen elkaar veel en het helpt ook veel dat Cas een slimme jongen is. Daardoor ontstaat er al snel een goede klik.”

De nieuwe verdediger van de ploeg uit Nijmegen heeft vertrouwen in de selectie die er nu staat. “We hebben veel goede jonge spelers in de ploeg, veel jongens voor de toekomst. We zijn allemaal klaar om voor elkaar te gaan knokken dit seizoen.”

Foto: Orange Pictures