Ivan Marquez is benoemd in het beste Eredivisie team tot dusver. Bij het programma Voetbalpraat van ESPN discussieerden Cristian Willaert, Marciano Vink en Kees Kwakman over welke spelers kans maakten om in dit team plaats te mogen nemen. Voor de Spanjaard van NEC was uiteindelijk als rechter centrale verdediger een plekje gereserveerd.

Andere spelers in het team zijn onder andere Cody Gakpo, Lars Unnerstal, Kenneth Taylor en Xavi Simons. Naast Marquez werd er geen NEC’er geselecteerd door de mannen aan de desk. “Kopsterk en gewoon erg goed”, zo begint Marciano Vink. “NEC doet het ook hartstikke goed en hij is een echte leider. Dat vind ik belangrijk voor een centrale verdediger.”

“Maar ook bij spelhervattingen voorin. Hij krijgt vijf voorzetten en zit er vijf keer bij, dat is ook een kwaliteit.” Kees Kwakman valt hem in die zin bij. “Hij heeft de meeste schotpogingen van alle NEC’ers tot nu toe. Dat zegt alleen ook iets over het aanvallende spel van de ploeg.”

Vink is behoorlijk onder de indruk van de Spanjaard. “Weet je wat het is? Verdedigend koppen kun je redelijk vrijuit doen, maar aanvallend koppen is een heel ander verhaal. Daar heb je echt lef voor nodig. Heel veel spitsen vinden dat moeilijk, maar bijvoorbeeld Armando Obispo is daar een goed voorbeeld van. Die valt zo’n bal echt aan. Maar deze Marquez, oprecht ijzersterk”, eindigt hij zijn pleidooi.

Foto: Orange Pictures