De aanklager betaald voetbal geeft Rogier Meijer gelijk: de rode kaart van Iván Márquez tegen Feyenoord was onterecht. De aanklager heeft de rode kaart dan ook geseponeerd. Daarmee heeft NEC een van haar steunpilaren er zaterdag gewoon bij als het het thuis opneemt tegen Sparta Rotterdam.

Márquez werd woensdag bij een 1-0 stand op slag van rust van het veld gestuurd met een directe rode kaart. Scheidsrechter Edwin van de Graaf wilde het vasthouden van spits Giménez eerst afdoen met geel en een strafschop, maar werd door VAR Jochem Kamphuis naar het scherm geroepen voor een rode kaart. De scheidsrechter volgde het advies.

In de studio van ESPN konden analisten Marciano Vink en Pierre van Hooijdonk daar weinig begrip voor opbrengen. Rogier Meijer was na afloop witheet over de rode kaart, ‘die de wedstrijd had verneukt’.

Sparta

NEC mist tegen Sparta wel Oussama Tannane. De middenvelder zit dan zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Meijer rekent zaterdag wel op Philippe Sandler, die woensdag uit voorzorg werd gewisseld.

Zie ook: Video: Márquez na VAR-ingreep naar de kant gestuurd