Iván Márquez was met zijn doelpunt van grote waarde bij NEC. Hij had echter niet alleen een belangrijk aandeel in het scoreverloop, maar ook achterin was Márquez weer uitstekend bezig. “Mijn gezin zat ook op de tribune. Ik kan alleen maar blij zijn nu.”

De centrumverdediger glundert na afloop van de wedstrijd. “Het was een zwaarbevochten punt. Uiteindelijk was het niet genoeg om te winnen, maar we mogen blij zijn met dit punt.” De inzet van de Spanjaard was wederom fantastisch. “Ik wil altijd scherp zijn. Het geeft mij veel energie om met een tackle belangrijk te zijn voor het team.”

Trainer Rogier Meijer sprak na Groningen lovende woorden uit over Márquez. “Het doet mij goed dat de trainer positief over mijn spel is. Ik vecht altijd voor hem, het team en uiteraard de fans. Ik werk hard op de training en dat wil ik graag laten zien op het veld.” De Spanjaard scoorde vandaag zijn eerste doelpunt in dienst van NEC. “Het is meteen een hele belangrijke goal en ook nog eens mooie. Uitstekend voorgegeven en goed ingekopt.”

‘Spanjaarden’ onder elkaar

Ook Jasper Cillessen sprak na afloop al over een goede samenwerking tussen hem en Márquez. “We spelen hetzelfde en spreken soms dezelfde taal. Ik heb een fijne band met hem en het is ook een hele goede keeper.” Aanstaande zondag wacht er opnieuw een wedstrijd voor NEC. “Het is fijn dat we allemaal fit zijn gebleven. AZ is ook gewoon een heel goed team. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met het resultaat. Als we deze lijn kunnen doorzetten kunnen we gaan stunten tegen Heerenveen”, aldus een gemotiveerde Márquez.

Foto: Orange Pictures