Rogier Meijer miste zondag tegen FC Utrecht voor het eerst dit eredivisie-seizoen zijn aanvoerder Lasse Schöne. Bij absentie van de 36-jarige Deen ging de aanvoerdersband om de arm van Iván Márquez. De Spanjaard is al het hele seizoen de tweede aanvoerder bij NEC en daar heeft zijn aflopende contract (vooralsnog) geen invloed op. Bij de Jarda Podcast werd dit gegeven besproken.

“Ik neem aan dat Márquez zijn krabbel al met potlood heeft gezet onder de nieuwe aanbieding, aangezien hij gewoon de aanvoerdersband om kreeg”, zegt Chiron. “Als dat niet het geval is, had ik de band aan iemand anders gegeven. Jasper Cillessen bijvoorbeeld, maar je kan dan ook denken aan Jordy Bruijn die drie jaar geleden in zijn huurperiode al aanvoerder was.”

Chiron baalt hardop van de gang van zaken rondom de contractverlenging van Márquez, die in het verleden hard riep dat hij dat contract maar wat graag wilde verlengen. “Ik heb als supporter meer emotie bij deze club, maar het minste wat je mag verwachten van een speler is toch duidelijkheid? Nee is ook een antwoord, maar dan laat je in ieder geval van je horen.”

Meijer

Voor Rogier Meijer was de aanvoerdersband geen ingewikkelde kwestie afgelopen week. De oefenmeester vertrouwt voor de volle 100% op zijn steunpilaar in de defensie. “Ik en de gehele staf hebben niet het idee dat de contractkwestie de spelers afleidt van hun prestaties op het veld. Dat geldt ook voor Bart en Souf (Van Rooij en Souffian El Karouani, red.). Zij zijn elke week opnieuw alleen met de wedstrijd bezig, met presteren voor NEC. Mocht dat ooit gaan veranderen zal ik zeker niet nalaten om in te grijpen”, aldus de oefenmeester tegenover forzanec.nl.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers