Met het winnende doelpunt was Pedro Marques de matchwinner voor NEC in het bekerduel met Fortuna Sittard. De Portugees maakte zijn tweede goal voor de Nijmegenaren en ook zijn tweede tegen Fortuna dit seizoen. Door zijn doelpunt hebben nu alleen hij en naamgenoot Ivan Marquez meer dan één doelpunt gemaakt voor NEC.

“Het is een belangrijke overwinning voor ons. Na de wedstrijd tegen Sparta komen we goed terug met deze wedstrijd en nu gaat de blik weer richting komende zondag”, begint Marques. “De resultaten van de afgelopen weken waren niet de beste, maar ook zeker niet de slechtste. We moeten het vanuit de positieve kant bekijken. We hebben deze wedstrijd gewonnen en dat gaan we zondag weer proberen.”

Het was voor de Portugees zijn tweede doelpunt voor NEC en ook de tweede tegen Fortuna. Marques scoorde in de Eredivisie vlak voor tijd de gelijkmaker en was nu dus weer belangrijk tegen de Limburgers. “We moeten meer tegen Fortuna spelen haha. Ik durf niet meer precies te zeggen hoe ik die bal binnenschoot, ik weet alleen dat ik dacht: deze moet erin.”

Sterker NEC

“Ik denk dat we de bovenliggende partij waren, maar dat zijn we dit seizoen wel vaker geweest. Daar hebben wij ook de ploeg voor vind ik. Dat zit in ons DNA. Waarom het vandaag wel lukte en tegen Sparta niet? Dat durf ik echt niet te zeggen. Elke wedstrijd is anders.”

Marques werd de laatste tijd bekritiseerd en zelfs kort voor de wedstrijd liet Mario Been blijken de spits van NEC niet hoog in te schatten. “Ik let daar allemaal niet op, dus ik weet niet wat er gezegd is. Als je niet wint is het logisch dat je wordt bekritiseerd en zodra we wel winnen zijn we heel goed. Dat is hoe voetbal werkt. We moeten ons best blijven doen en hard blijven werken.” Of er dan ook een basisplaats in zit voor zondag tegen Go Ahead Eagles? “Daarvoor moet je bij de trainer zijn, dat weet ik niet”, sluit Marques lachend af.

Foto: Orange Pictures en Rob Koppers