Pedro Marques zal ook volgend seizoen spelen voor Apollon Limassol. De Cypriotische club, die Marques het afgelopen seizoen huurde van NEC, heeft de optie tot koop in zijn contract. Dat betekent dat de Portugese spits zijn laatste wedstrijd voor NEC dus al heeft gespeeld.

Marques arriveerde in de zomer van 2022 in Nijmegen en kon als tweede spits achter Nany Dimata prima cijfers overleggen. Hij kwam tot acht goals in alle competities. Deze zomer kon de besnorde spits vertrekken na de komst van Koki Ogawa en met name Bas Dost. Hij speelde in totaal 36 wedstrijden voor NEC.

Clubtopscorer in Cyprus

Op 14 september 2023 werd Marques verhuurd aan Apollon, waar hij achttien goals scoorde in competitie en beker, waaronder een hattrick tegen Doxa Katokopias. Dat was voor Apollon genoeg om de koopoptie te lichten. Cypriotische media spreken over een bedrag van 300.000 euro voor Marques.

Technisch directeur Carlos Aalbers zegt over de transfer: “Pedro heeft het de afgelopen maanden goed gedaan bij Apollon Limassol. De club heeft te kennen gegeven dat ze de optie om Pedro definitief over te nemen hebben gelicht, waardoor dit voor alle betrokken partijen een goede deal is. We wensen Pedro veel succes in het verdere verloop van zijn carrière en bedanken hem voor zijn tijd in Nijmegen.”

Spitspositie

Met het oog op volgend seizoen vertrekken met Marques en Sylla Sow dus twee spitsen bij NEC. Dost tekende een contract voor één jaar en het is onduidelijk wat er na de zomer met hem zal gebeuren. Ogawa is dan de enige spits in de Nijmeegse selectie, waardoor de club de transfermarkt op zal moeten voor een nieuwe eerste spits of stand-in van de Japanner.

Foto: Orange Pictures