Een gouden wissel bleek het inbrengen van Pedro Marques na afloop van de wedstrijd tegen Sparta te zijn. De aanvaller redde met zijn doelpunt een punt, maar dat was in zijn ogen te weinig, zo zei hij tegenover ForzaNEC. “We verdienden meer, maar dit is ook voetbal.”

Vlak voor tijd mocht de spits invallen bij een 0-1 achterstand. Niet veel later trok NEC de stand weer gelijk, mede door knap werk van Marques. “Het is altijd mijn taak om het team te helpen, ook wanneer ik start op de bank. Ik kon dat tegen Sparta doen door te scoren. Ik hoorde dat een mooie goal was”, glimlacht de Portugees. “Van mijn ploeggenoten moest ik draaien zodat ik daarna kon schieten. Het was een mooie goal.”

Het juichen na zijn doelpunt was voor verschillende NEC-fans herkenbaar. Op het trainingskamp in Spanje zagen we namelijk al dat Marques ook geregeld op de golfbaan te vinden is. Laat golf nou net een van zijn hobby’s zijn. “Afgelopen week was ik ook weer op de golfbaan. Daar werkte een supporter van NEC, die mij een warme chocolademelk gaf. Hij zei dat ik het gratis zou krijgen als ik zou gaan scoren. Ik wilde daarom graag zo juichen speciaal voor hem, maar het is ook echt een hobby voor me. We hebben veel spelers en stafleden die ook graag golfen.”

Concurrentie

Zijn concurrent Nany Dimata had tegen Sparta ook de kans om te juichen voor een doelpunt, maar zijn kopbal in de absolute slotseconden spatte uiteen op de paal. Na de winterstop is er een stijgende lijn te zien bij de Belg, ziet ook Marques. “Vanaf het begin van het seizoen is er gezegd dat er geloof in ons was. We hebben allebei andere kwaliteiten, maar dat is ook nodig in een goede competitie zoals deze. De concurrentie met hem zal mij alleen maar verbeteren. De ene week zal Nany belangrijk zijn, de andere keer ben ik dat of misschien wel Jasper.”

Alhoewel de spits voor de winterstop nog geregeld in de basis begon, moet Marques het na de winterstop vooral met invalbeurten doen. Dat maakt hem niet minder tevreden. “Ik ben ontzettend blij om hier te spelen. Elke keer geniet ik van de steun van de fans. Natuurlijk wil iedere speler 90 minuten spelen, maar die keuze ligt bij de trainer. Mijn taak is dan om het op de training te laten zien en extra goed mijn best doen tijdens de wedstrijden”, sluit Marques af.

Foto: Orange Pictures