Het heeft even geduurd maar zaterdag was het dan toch zover: de eerste competitiegoal van Pedro Marques in het shirt van NEC. Het was meteen een belangrijke, want dankzij de Portugees hield NEC toch nog een punt over aan het duel tegen Fortuna Sittard. Nu de spits van de hatelijke nul af is, wil hij meer.

“Ik ben blij met mijn goal. Het was natuurlijk mijn eerste én meteen een belangrijke. Maar als je kijkt naar het gehele resultaat baal ik wel. We verdienden om hier te winnen”, begint de Portugees. Marques moest vanaf de bank toekijken hoe zijn ploeggenoten voorin kans op kans verprutsten in de eerste helft. “We kregen de bal er niet in inderdaad, dat is zonde. Soms heb je van die dagen dat de bal er niet in wil, dit was zo’n dag. We creëerden wel die hoeveelheid kansen, dus die kwaliteit bezitten we wel. Daarnaast kunnen we ook doelpunten maken. Dat ging vandaag moeilijk, maar ik weet dat dat de komende wedstrijden beter zal gaan.”

“Na de goal stopten ze met voetballen”

In de tweede helft kregen de Nijmegenaren een stuk minder mogelijkheden om de score te openen. Dat gold eigenlijk ook voor de Limburgers, maar toch was het Fortuna dat op voorsprong kwam. “De tweede helft was een stuk moeilijker dan de eerste. Ik denk dat Fortuna maar één kans heeft gehad, en die zit er dan meteen in. Daarna stopten ze met voetballen en begon het tijdrekken. Ze probeerden alles om te winnen en dat mag. Het is niet het mooiste om naar te kijken, maar iedereen doet het tegenwoordig. We hebben toch voor elkaar gekregen om in de paar kansen in de tweede helft een goal te produceren.”

Marques is uiteraard blij met zijn bijdrage. In de eerste paar duels bleef de spits droog staan en werd hij uiteindelijk, door de komst van Nany Landry Dimata, naar de bank verwezen. De Portugees heeft aan trainer Rogier Meijer laten zien wat hij kan. Maar of hem dat volgende week ook een plek bij de eerste elf geeft? Daar doet de spits geen uitspraken over. “Dat ligt bij de trainer. Mijn werk is om te trainen, te performen en het team zoveel mogelijk te helpen. Iedere speler denkt dat hij het verdient om te spelen. Als de trainer dat ook denkt van mij, ben ik blij om te laten zien dat ik het team wil helpen.”

Foto: Rob Koppers