Mohamed Berrabeh ziet het wel zitten om komend seizoen bij NEC aan de slag te gaan. De dertigjarige verdedigende middenvelder woont sinds kort in Nederland en houdt zijn conditie op peil bij de amateurs van NEC.

"Ik ben blij met deze kans", zegt Marokkaan in De Gelderlander (€). "Het is mooi meegenomen om in beweging te blijven. Ik blijf voetballen, ook al is het op een veel lager niveau dan ik gewend ben."

Berrabeh (op de foto links) speelde onder andere voor de Marokkaanse topclub Wydad Casablanca en in de Verenigde Arabische Emiraten voor Ajman Club en Al-Dhafra. Hij speelde elf interlands voor Marokko, waar hij een bekende speler is. In Nederland is hij dat nog niet. Daar wil hij graag verandering in brengen.

Hij stuurde zijn cv naar de profs van NEC, maar kwam via Amir Hashemi (de trainer van de amateurs) in de eerste klasse terecht. "Het is goed dat ik op deze manier fit kan blijven, maar het liefst speel ik op het hoogste niveau. Het zou mooi zijn als ik in Nederland kan blijven, maar dan wel in de eredivisie. NEC zou een mooie kans zijn. Tot nu toe heb ik nog niks van ze gehoord."

Foto: Wikimedia/Commons