Ahmed Marcouch loopt desgevraagd al op de zaken vooruit bij De Gelderlander. De burgemeester van Arnhem, die begin december besloot aanstaande zondag maximaal 400 NEC’ers te verwelkomen in zijn stad, zegt dat de kans aanwezig is dat NEC-fans volgend jaar wel maximaal aanwezig mogen zijn.

Hij baalt er naar eigen zeggen van dat hij die maatregel op moest leggen. “Ik vind het ook jammer dat er geen gebruik wordt gemaakt van de vierhonderd kaarten. Wij willen dat zoveel mogelijk supporters de ruimte krijgen van een voetbalwedstrijd te genieten, maar dan moet dat wel veilig en goed gaan. Het zijn supporters zelf die in gevaarlijke situaties terechtkomen als een aantal zich misdraagt.”

Marcouch wil nog niet op zaken vooruit lopen, maar doet toch een uitspraak die hoop laat leven bij de Nijmeegse achterban. “Het hangt af van het gedrag van supporters. Als deze lijn zicht doorzet, is de kans groot. Maar bij geweld zoals bij de laatste derby in Nijmegen, kan het niet anders dat je stevig optreedt.”

Foto: Orange Pictures