Slechts acht spelers hebben dit seizoen elke minuut gespeeld in de Eredivisie. Deze lijst, met ook dit jaar voornamelijk keepers, kent echter een unicum voor de Nijmegen Eendracht Combinatie.

Namens NEC zijn er maar liefst drie spelers die dit seizoen nog geen enkele minuut gemist hebben. De snelle denker roept dan uiteraard de naam van Mattijs Branderhorst. Maar ook Bart van Rooij en Cas Odenthal liepen nog niet tegen een blessure, schorsing of wissel aan en speelden 1620 minuten (exclusief blessuretijd).

De enige andere veldspeler in de lijst is Melle Meulensteen van RKC Waalwijk. De lijst wordt gecompleteerd door vier keepers uit het rechterrijtje: Hahn, Lamprou, Leeuwenburgh en Van Osch.

Dat Rogier Meijer te weinig of te laat wisselt is een veel gehoorde kreet op de sociale media. Dat het in ieder geval weinig is, wordt hiermee feitelijk bevestigd. Het is echter onwaarschijnlijk dat de supporters daarmee één van deze drie mannen bedoelen, want allen zijn bezig aan een ijzersterk seizoen.

Foto: Rob Koppers