Jeroen Manschot is aangesteld als arbiter bij het duel NEC – Ajax van aankomende zaterdag. Hij was dit seizoen twee keer eerder scheidsrechter bij een duel van NEC in de Eredivisie. Dat waren wel twee uitwedstrijden en dus wordt dit het eerste duel voor Manschot als scheidsrechter in de Goffert dit seizoen. Zowel het uitduel tegen Fortuna Sittard (1-3) als het uitduel tegen AZ (1-1), die onder leiding stonden van Manschot, kunnen gezien worden als goede resultaten van de Nijmegenaren.

Ook had Manschot het gewonnen bekerduel tegen FC Groningen onder zijn hoede (1-2). NEC heeft, dit seizoen, dus nog geen duel verloren onder leiding van Manschot. Manschot wordt ondersteund door zijn assistenten de heer Honig en de heer Van de Ven. Vierde official is Sander van der Eijk. Hij was eindverantwoordelijke bij het Eredivisieduel FC Groningen – NEC, waar een rode kaart werd gegeven aan Souffian El Karouani, die later werd geseponeerd.

Vanuit Zeist zal de wedstrijd worden ondersteund door de VAR, de heer Oostrom. Zijn assistent is de heer Van Vlokhoven. De wedstrijd NEC – Ajax begint zaterdag 23 april om 16:30 in het Goffertstadion.

Foto: Rob Koppers