Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld voor de wedstrijd tussen AZ en NEC. De 39-jarige scheidsrechter zal aankomende zaterdagavond om 20.00 voor het begin van dit duel fluiten in het AFAS stadion te Alkmaar.

De arbiter wordt bijgestaan door de heren Fikkert en Van Kampen als assistent-scheidsrechters. Daarnaast is de heer Pérez de vierde man en is de heer Ruperti de VAR van dienst, met de heer Krijt als zijn assistent.

Manschot floot dit seizoen nog geen wedstrijd van de Alkmaarders, maar al wel eentje van NEC. Het gewonnen uitduel bij Fortuna Sittard (1-3) stond ook onder leiding van de scheidsrechter uit Houten. Ook in het vorige seizoen floot hij geen enkele wedstrijd van AZ maar wel drie van NEC: NAC-uit (0-1), VVV-’thuis’ (het duel werd afgewerkt in Almelo doordat het veld in de Goffert door de kou niet bespeelbaar was) voor de KNVB beker (1-2 n.v.) en Roda JC-thuis in de play-offs (3-0).

Dit seizoen was Manschot ook de VAR bij de verloren derby tegen Vitesse. Daarnaast was het oefenduel tussen Feyenoord en NEC van vorige week onder leiding van de heer Ruperti en in die wedstrijd vielen er een aantal curieuze doelpunten (4-3).

Foto: Rob Koppers