Aanvoerder Gregor Breinburg heeft een aanbod gekregen van City Football Group, eigenaar van onder meer Manchester City. Echter zullen zij de 25-jarige middenvelder en NEC’er stallen bij Jupiler League-club NAC Breda. Vervolgens maakt Breinburg kans om bij een van de grote clubs, Melbourne City FC of New York City FC, aan de slag te gaan. Dit meldt De Telegraaf vrijdag.

Breinburg kan een meerjarig contract tekenen bij de ‘football agency’. Het bedrijf wil miljoenen pompen in de Bredase voetbalclub en onder meer het trainingscomplex grondig renoveren. Dat complex wordt luxer en moderner dan Papendal en De Toekomst van respectievelijke Vitesse en Ajax. Daarnaast kan NAC Breda profiteren van ongeveer vijf Manchester City-talenten.

Echter wil City Football Group deze jonge spelers niet laten verzuipen. Daarom wordt er ook gekeken naar spelers met ervaring. Met zijn 25-jarige leeftijd past Breinburg in dat plaatje. Over zijn toekomst heeft de NEC’er nog geen beslissing genomen. Het contract van de middenvelder loopt nog een jaar door.

Foto: Rob Koppers