Hij kreeg een strafschop mee, hij scoorde de 1-2 gelijk na de rode kaart en bovenal was Elayis Tavsan de hele wedstrijd gevaarlijk. De verdedigers van Roda JC hadden het erg moeilijk met de jonge buitenspeler en daar was hijzelf na afloop natuurlijk erg blij mee.

“Dit is heel lekker. Na drie keer verloren te hebben eindelijk weer eens winstpartij, dat is erg lekker. Zaak is dat we deze lijn doortrekken nu en weer gaan winnen. De eerste stap is al gezet”, zegt Tavsan tegenover ESPN. Ook ging hij in op zijn eigen goede optreden. “Misschien was dit na Jong AZ wel een van mijn beste wedstrijden dit seizoen. Maar zoals ik net al zei: we ,maar ook ik persoonlijk moet deze lijn door zien te trekken. Ik weet wat ik kan en dit moet ik proberen elke wedstrijd te leveren.”

De jongeling werd gevraagd naar het penaltymoment. “Ik kwam erdoor en wilde de bal naar Javier spelen. De keeper kwam uit en beukte mij soort van omver eigenlijk. De scheids gaf toen een terechte penalty.” Naast dit moment sprong er natuurlijk voor Tavsan nog iets uit het oog, zijn mooie doelpunt. Meteen komt er een kleine glimlach op het gezicht van de buitenspeler. “Een afgeslagen corner en ik dacht alleen maar: ik moet de bal goed aannemen en meteen op doel schieten. Gelukkig ging de bal over de keeper, heel mooi. Met een lekker gevoel de bus in zometeen”, sloot Tavsan tevreden af.

Foto: Rob Koppers