Anthony Limbombe was, bij afwezigheid van Alireza Jahanbakhsh, de man op de flanken die het verschil maakte. Met één goal en één assist was hij in grote mate verantwoordelijk voor de 2-0 overwinning op De Graafschap.
Hij is blij met de teamprestatie, hoewel hij natuurlijk minpuntjes zag in het spel van zijn ploeg. "In balverlies ging het zowel individueel als gezamenlijk soms minder. Toch speelden we een redelijk goede wedstrijd en gaven we weinig kansen weg. Het was het eerste halfuur zoeken naar de kansen, maar toen we scoorden, ging het alleen maar beter en beter."
Vooral in de afronding zag hij dat niet altijd optimaal ging, maar tegen een ploeg uit het linkerrijtje vindt Limbombe deze prestatie voldoende. "We hadden iets efficiënter moeten zijn met de kansen, jammer dat we wat grote kansen misten. Maar ik denk dat we blij mogen zijn met 2-0 overwinning op De Graafschap."

Zelf werd de Belg uitgeroepen tot man van de wedstrijd en dat beviel hem wel. "Ik ben heel blij met mijn Man of the Match-award. Ik heb vandaag een aantal goede momenten gehad", aldus Limbombe, die met een schot op de lat in de laatste minuut nog heel dichtbij zijn tweede doelpunt was. "Ik zag het ook wel aankomen, ik raakte de bal iets te hard."
Met de transferperikelen rondom het aanvallende talent wil hij zich nog niet bezig houden. "Ik zou sowieso niet terugkeren naar België. Ik heb bewondering voor Anderlecht, maar niet meer dan dat. Ik wil nog één of twee seizoenen bij NEC blijven en mijn best doen. Hier heb ik gewoon mijn plek en als ik ga denken aan een vertrek dan weet ik niet of ik hier ga spelen en dat is het belangrijkste."
Foto: Rob Koppers.