NEC heeft vrijdagavond in een draak van een wedstrijd afgerekend met Willem II. In Tilburg won NEC met 0-1 dankzij een weergaloze treffer van jeugd-exponent Navarone Foor. De middenvelder deed dat kunstje al eerder in de openingswedstrijd tegen Excelsior wat eveneens in 1-0 eindigde.

Stroef
De wedstrijd in het Koning Willem II-stadion kwam maar moeilijk op gang. Beide elftallen speelde in een te laat baltempo om het de verdediging van de tegenstander lastig te maken. Willem II had ietwat meer balbezit dan NEC, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het veldspel van NEC achteruit en was het alleen nog maar tegenhouden. NEC had slechts één echt uitgespeelde kans gecreëerd. Een goede aanval over rechts werd over geschoten door Mohamed Rayhi. Willem II stelde daar enkele mogelijkheden tegenover, maar was niet dreigend  en scherp genoeg om de leiding te pakken in de wedstrijd. Lesly de Sa leverde enkele lepe voorzetten af op het hoofd van Braber en ex-NEC’er Van der Velden. Beiden faalden in hun afronding. Hierdoor bereikten beide elftallen na 45 minuten de logische brilstand.

Omzetting
In de rust wisselde Ernest Faber Joey Sleegers voor Gregor Breinburg. De debutant die over kwam van Feyenoord kwam nog niet helemaal goed uit de verf op de linkerkant. Breinburg zorgde voor wat meer controle op het middenveld en verlegde het spel van de linker naar de rechterkant. Dit zorgde voor wat meer rust en controle op het middenveld. NEC was in tegenstelling tot de eerst helft de bovenliggende partij in het tweede bedrijf. Een goed baltempo met enkele mooie aanvallen waren een genot om naar te kijken. Naarmate het duel vorderde en NEC dus beter in de wedstrijd kwam was daar Nijmeegs talent en speler Navarone Foor die met een weergaloze krul NEC op een 1-0 voorsprong schoot. De multifunctionele middenvelder draaide weg van tegenstander Koppers en liet ook doelman Lamprou kansloos. Na de openingstreffer ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar doordat NEC defensief als een huis stond was er geen komen door voor de ploeg van Jürgen Streppel. In de counter en omschakeling was NEC levensgevaarlijk en hing een tweede Nijmeegse goal in de lucht. Ritzmaier had een levensgrote kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar de huurling van PSV had te veel tijd nodig. In de laatste tien minuten van het duel ging Willem II alles of niets spelen. Men wisselde het een verdediger voor een aanvaller en was het via afstandsschoten en hoekschoppen nog wel wat dreigend, maar een gelijkmaker bleef uit. Hierdoor boekte NEC haar tweede overwinning van het seizoen en won het sinds februari 2013 weer eens een uitwedstrijd in de Eredivisie.
Trots op NEC en nu op naar Kerkrade waar Roda JC wacht!
 
Scoreverloop
64′ 0-1: Foor

Opstelling NEC: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Buysse; Bikel, Ritzmaier (85′ Woudenberg), Foor; Rayhi (61′ Emilsson), Santos, Sleegers (46′ Breinburg).

Bekijk de treffer van Foor hier.