Het huidige spel van NEC laat zich goed vergelijken met vliegtuigvoedsel: klef, koud, smakeloos, energieloos en het lijkt absoluut niet op wat er beloofd is. Vooraf kijk je naar ‘t bakje en dan oogt het best redelijk, zoals met onze opstelling. Er staat wel wat, zal ik maar zeggen. Uiteindelijk blijkt de waarheid weer anders te zijn.  Je zit er op te kauwen om de tijd door te komen. Je ging nog naar Schiphol met dat lekkere reisgevoel: even weg, er even uit!!! Zo ga ik iedere keer ook naar het stadion: met goede moed hopend op redelijk voetbal en strijd. Maar ja, als je dan opeengepakt in zo’n roerbakvlucht zit komt op een gegeven moment die vraag van de stewardess: Vlees of Vis. Was het dat maar: vlees smaakt naar vis en vis smaakt naar vlees. Let wel, vlees blijkt uiteindelijk altijd weer kip te zijn. Dat is het in de Goffert ook: vlees noch vis. Iedere keer die verwachting die aan duigen wordt geschopt, door een dalende trend in de kwaliteit van het voetbal van NEC. Het wordt iedere week slechter! Eén ding moet ik al die luchtvaartmaatschappijen dan wel nageven: tot nu toe heeft niemand het lef gehad te vragen om de verwarming tijdens de vlucht uit te doen, zodat de gemiddelde ijsbeer nog iets langer op zijn schots kan blijven zitten. De verwarming uitdoen in de Goffert? Zorg eerst maar eens voor hartverwarmend voetbal!
Natuurlijk zitten de beste stuurlui aan wal. Ik ook! Ik zal niet weten wat er op de training gebeurt, hoe spelers emotioneel in elkaar zitten, hoe de cohesie in de groep is… Dat zal ik nooit zo kunnen inschatten als dat de trainersstaf dat kan, maar als je geen analyses kan maken op basis van wat je ziet tijdens de wedstrijd en op het veld, houdt het voor mij ook op! Weken kijk ik naar te weinig strijd en beleving. De ene keer konden we het de eerste helft niet opbrengen en de 2e wel. Heeft u dat wel eens geprobeerd op uw werk in deze tijd? “Ja chef, vanmiddag denk ik dat ik wel de energie heb om me in te zetten. Na de lunch denk ik zo…..”  Belachelijk natuurlijk. Dat kost je je baan! Maar in de Goffert zijn er op de bank helaas te weinig alternatieven en dus voelt men geen concurrentie. Bovendien nog veel erger: op basis van financiële argumenten halen we Saidi terug, die waarschijnlijk wat koopsompolissen van de DSB had genomen en dus graag zijn salaris verviervoudigd zou willen zien. Het ergste is dat alle principiële maatregelen geld kosten en dus geen alternatief zijn. Ik mag dan niets van de sfeer van de spelersgroep snappen als buitenstaander, maar ik kan me dan wel indenken dat ik een dergelijke oproerkraaier niet meer in de selectie zou willen zien. Of wordt dit straks dé manier om een beter salaris af te dwingen. Daar hoeven we ons nu geen zorgen over te maken want op het veld wordt ook niets afgedwongen.
Andere wedstrijden (Heracles, ADO, Willem II) laten we het gewoon 90 minuten afweten. Vervolgens komt Dwight in beeld en die geeft aan dat hij blij is met een punt in Tilburg en tegen ADO. Hij was zelfs trots op het punt tegen Utrecht.  ADO had verdiend 3 dikke punten mee te nemen naar Den Haag, want hun voetbal was minder slecht dan het onze!! Een beauty van Goossens zorgde voor een punt, maar met de opstelling van Dwight hadden we tot vandaag door kunnen voetballen zonder te scoren. Jazeker, Nederland kent nu 16,5 miljoen bondscoaches en het moment is bereikt dat ik zonder enige schaamte durf te beweren dat ik ’t beter weet voor wat betreft de opstelling van NEC!!!! Beter dan Dwight Lodeweges en met mij die 12.500 aanwezigen in de Goffert en de kijkers van Eredivisie Live. Kivuvu stond 63 minuten te lang op het veld!!! Om hem vervolgens te posteren op de rechtsbuitenpositie, is iets wat op de training al belachelijk te noemen is, laat staan tijdens de wedstrijd. Je moet die jongen uit zelfbescherming wisselen. Ik wil Dominique niet afbranden, maar hij is uit vorm! Met mij zag iedereen dit gezien ook de lading SMS-jes die ik alleen hierover al kreeg. Tegen Willem II en Utrecht was dit al het geval, maar tegen ADO werd dit té pijnlijk. Dan gaan we tenslotte wederom Patrick Pothuizen warm laten lopen terwijl we Rick ten Voorde hebben zitten. Patrick verdient alle respect voor zijn inzet en karakter, maar een speler van 36 jaar inzetten versus de toekomst de kans geven. De afweging was al gemaakt.  Alleen de manier waarop de reservespelers tegen ADO de bank af rolden, deed al vermoeden dat ze zelf toen al wisten dat ze er niet in zouden komen!! DAT vind ik nou aanwijsbare fouten van een trainer!! Zonde hoor van alle goede intenties van Vleminckx, die zijn eigen voorzetten en ingooien ook nog moet afmaken. Onbegonnen werk, maar wat een vechtlust! Neem daar allen eens een voorbeeld aan en vreet het gras op! Maar ja Björn, wat moet je met al die vuurpijlen van achteruit en buitenspelers waarvan 1 op de 6 voorzetten bruikbaar zou kunnen zijn.
Kijkend naar de stand kom ik gewoon tot de conclusie dat we 3 punten verwijderd staan van de verkeerde nacompetitie. Met wat ik zie op het veld, kan ik maar een vraag stellen: mag de verwarming wat hoger, want het wordt nog veel kouder in de Goffert op deze manier?
Pingel.