NEC heeft in de slechtste wedstrijd van dit seizoen kansloos verloren van Sparta Rotterdam. Het team van trainer Peter Hyballa toonde zich volkomen machteloos tegenover het elftal van oud NEC-trainer Alex Pastoor. In een dramatische wedstrijd verloren de Nijmegenaren met 0-1 van de Rotterdammers. 

Aan de aanvallende intenties van NEC-trainer Peter Hyballa lag het niet. Nadat de Nijmegenaren in de eerste helft op achterstand kwamen, ging de Duitser vol op de aanval. Met offensieve wissels als Taiwo Awoniyi, Ali Messaoud en Reagy Ofosu probeerde Hyballa aanvallend te anticiperen op de vroege voorsprong die Sparta nam op NEC.

Een gemiste strafschop van Gregor Breinburg in de eerste helft  en het doelpunt van oud-NEC’er Paco van Moorsel waren voortekenen voor deze wissels en het verdere verloop van de wedstrijd. Het fluitconcert bij rust van het thuispubliek was tekenend voor het niveau van de wedstrijd. Ferdi Kadioglu haalde nooit het niveau wat de jongeling eerder in het seizoen liet zien en ook Mo Rayhi zat geen moment in de wedstrijd. 

Het is Kadioglu die aan het einde van de wedstrijd met kramp op het veld zit. De matige conditie van het NEC-talent is symptomatisch voor de eindfase, waarin NEC opportunistisch speelt en bijna op 0-2 achterstand komt. 

De nederlaag tegen Sparta is de vijfde van NEC op rij. Daarmee komt de nacompetitie voor de Nijmegenaren weer een stap dichterbij. Met het vertoonde spel van vanavond maakte NEC in elk geval geen aanspraak op een plek in de middenmoot van de Eredivisie. 

Wedstrijdstatistieken
Scoreverloop:
33′ Paco van Moorsel (Denzel Dumfries) 0-1

Gele kaarten:
Golla (NEC)
Sanusi, Van Moorsel, Dumfries, Kortsmit (Sparta Rotterdam)

Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Robin Buwalda (46′ Ali Messaoud), Dario Dumic, Wojciech Golla, André Fomitschow; Julian von Haacke (74′ Reagy Ofosu), Ferdi Kadioglu, Gregor Breinburg; Kevin Mayi (46′ Taiwo Awoniyi), Mohamed Rayhi.  

Opstelling Sparta: Kortsmit; Floranus, Breuer, Van Drongelen, Dumfries; Dijkstra, van Moorsel, Sanusi; Calero, Pusic, Cabral.

Reacties:
Hyballa: "De omgeving moet rustig blijven"
Breinburg schuldbewust na vijfde nederlaag op rij
Ex-NEC’ers bij Sparta opgelucht na overwinning
Von Haacke: "Het kan in voetbal ook weer heel snel veranderen"