NEC staat in de rust 1-1 tegen FC Volendam. Na de openingstreffer van Koki Ogawa leek er niet zoveel aan de hand voor de thuisploeg, maar na een tegengoal en makkelijke rode kaart voor Elayis Tavsan kantelde het wedstrijdbeeld volledig. Bij die gelijkmaker zag aanvoerder Bram Nuytinck er niet lekker uit en dat liet analist Robert Maaskant bij ESPN ook zeker even weten.

“Ik heb mij vooral geërgerd aan Nuytinck. Hij staat met Robert Mühren in de dekking en loopt daar mee. Na één kleine loopactie is Nuytinck de spits al kwijt. Daarna is hij hem in de rebound nóg een keer kwijt”, verbaast Maaskant zich. “Dan denk ik van: je bent centrale verdediger en je enige taak is op dat moment scherp zijn bij een spits waarvan je weet dat hij doelpunten kan maken en dat lukt niet. Mühren doet dat ook goed, dus complimenten daarvoor, maar Nuytinck is hem zo makkelijk kwijt en reageert daarna ook nog eens totaal niet meer op wat er daarna gebeurt. Mühren is er dan natuurlijk als de kippen bij.”

Rode kaart

Ook over de rode kaart had Maaskant het nodige te zeggen. “Tavsan was een van de weinige die nog een beetje een actie maakte. Het waren twee overtredingen en zit allebei tegen een gele kaart aan. Ik snap de scheidsrechter dus wel. Die tweede overtreding is wel erg ongelukkig. Ik had mij kunnen voorstellen dat een scheidsrechter die weet dat er al een gele kaart uitgedeeld is, bedenkt om de kaart op zak te houden. Dan geef je Tavsan nog een waarschuwing dat het echt de laatste keer is. Dit is wel echt jammer.”

Foto: Rob Koppers