NEC heeft een overeenkomst bereikt met IK Sirius FK over de verkoop van Sam Lundholm. De vleugelaanvaller tekent in Zweden een contract voor vier en half jaar. Daarnaast heeft NEC een bonusconstructie en doorverkooppercentage bedongen.

Lundholm kwam in 2015 naar Nijmegen als beoogde opvolger van Jahanbakhsh. Hij doorliep zijn jeugdopleiding bij AIK en debuteerde daar ook in het profvoetbal. In Nijmegen kwam hij slechts tot vijftien duels in de hoofdmacht, waarin hij niet wist te scoren. Afgelopen half jaar werd hij uitgeleend aan het Deense Randers FC, ook dit liep uit op een fiasco. In Randers kwam hij maar één duel in actie.

Remco Oversier zegt het volgende: ”Met de verkoop van Sam komt er een einde aan een ongelukkig huwelijk, voor beide partijen. Sam was niet meer in beeld voor het eerste van NEC en was – net als Reagy Ofosu – al teruggezet naar de beloften. We zijn daarom blij dat we, ondanks zijn situatie afgelopen jaren, financieel sterker zijn geworden van deze transfer met in potentie nog extra opbrengsten. Tevens is het belangrijk dat we met het vertrek van deze overbodige spelers ruimte creëren om de selectie gericht te versterken op posities waar we dat hard nodig hebben”.

Oversier benadrukt nogmaals dat het tijd kost om de juiste spelers aan te trekken. ”We zijn momenteel nog in gesprek met diverse spelers die ook in de Eredivisie kunnen spelen, maar mogelijk toch voor ons kiezen, net als Jansen, Joppen en Achahbar deden”. ”We willen spelers halen die echt voor onze club willen spelen en in het plan passen. Met minder nemen we geen genoegen”.

Foto: David van Haren