Met verontwaardiging ontving de redactie van ForzaNEC vorige week onderstaande brief:

Mijn cliënt, Stichting de Nationale Sporttotalisator (De Lotto), constateert dat uw stichting op de website forzanec.nl (bijlage 1) door gebruik te maken van de benaming FORZATOTO voor de organisatie van een kansspel, haar TOTO merken gebruikt. Naar aanleiding daarvan vraag ik uw aandacht voor het volgende.
 
Mijn cliënt bezit diverse TOTO merken welke sinds 1991 geregistreerd zijn in de Benelux voor het organiseren van kansspelen (bijlage 2) en die zij intensief gebruikt in Nederland.
Door het gebruik van de benaming FORZATOTO op de website forzanec.nl, maakt uw stichting inbreuk op het merkrecht dat De Lotto sinds jaar en dag kan doen gelden op haar TOTO merken.
 
Gezien het bovenstaande, verzoek ik u namens mijn cliënt en voor zover nodig sommeer ik u mij te bevestigen, dat uw stichting met onmiddellijke ingang het gebruik van de benaming FORZATOTO staakt. Tevens dient uw stichting af te zien van benamingen of afbeeldingen die identiek zijn aan of lijken op merken waarop De Lotto exclusieve rechten kan doen gelden.

Hierin blijkt dus waarin een grote loterij, juist klein in kan zijn. Zelfs een advocaat komt er aan te pas. Voor ons geen probleem om de naam aan te passen, maar een simpel mailtje had ook wel volstaan.
Nu rest dus de vraag: hoe gaan we de Toto voortaan noemen? We vragen de bezoekers hun suggesties te mailen via ons contactformulier (klik hier). De beste inzendingen gebruiken we voor een poll en dan kan iedereen meebeslissen over de nieuwe naam. Eén voorwaarde: onze merknaam "Forza" moet er in worden gebruikt.
En wanneer start het nieuwe spel? We hopen daar binnen enkele weken duidelijkheid in te hebben.