De komende week staat Het Glazen Huis van 3FM Serious Request op De Grote Markt in Nijmegen. Het goede doel van dit jaar is stichting ALS. Ook de selectie van NEC komt in actie voor dit goede doel.

Vrijdag kwamen de spelers het veld op met speciale shirts om aandacht te vragen voor de actie. Daarnaast houdt de club een loterij, waar men voor 2,50 euro loten kan kopen. Verder is er ook een veiling opgezet door NEC. Daar kan men bieden op onder meer een shirt met de handtekeningen van de selectie en de gedragen schoenen van aanvoerder Lasse Schöne. Daarnaast zal de selectie zaterdag aanwezig zijn op Plein 1944. Daar kunnen supporters voor een vrijwillige bijdrage samen voetballen met de NEC’ers en op de foto gaan. Het opgehaalde bedrag zal zondag gepresenteerd worden bij Het Glazen Huis op De Grote markt.

Ook de supportersvereniging zette een actie op. Een speciale shawl met bedrukking van het Glazen Huis werd verkocht voor 12,50 euro. De volledige opbrengst gaat naar stichting ALS. De actie liep goed, want inmiddels zijn de shawls uitverkocht.

Foto: Rob Koppers