Leen Looijen is sinds kort weer terug bij NEC. De 70-jarige oud-coach van de Nijmeegse club werkte in het verleden, verspreid over vier periodes, 23 jaar voor NEC. Deze keer gaat hij aan de slag als commissaris technische zaken binnen de RvC en belooft hij zich minder te bemoeien met de club.

Wie Leen kent weet dat hij een groot hart heeft voor NEC en zich graag overal mee bemoeit. Deze keer is dit anders aldus Looijen. ”Dat gaat hij niet doen deze keer”, vertelt hij voor de camera van Omroep Gelderland.

”Ik ben in totaal 23 jaar hier geweest. En nu ben ik terug als controleur, stimulator, inspirator en klankbord van de technische mensen. Ik heb natuurlijk wel verantwoordelijkheid als commissaris, maar ik zal meer op de achtergrond functioneren. Dit zal denk ik het laatste interview zijn wat ik geef.”

Looijen heeft het volle geloof in NEC. ”Ze hebben een team waarvan ik denk dat het naar de Eredivisie moet promoveren. Wethouder Paul Depla zei altijd tegen me dat een echte stad een Eredivisieclub heeft en een universiteit. En dat ik als technisch directeur ervoor moest zorgen dat we in de Eredivisie speelden. Deze competitie is sterk gedevalueerd met tweede elftallen. Een onduidelijke competitie en je moet zorgen dat je daar snel uit bent. Nijmegen moet gewoon een Eredivisieclub hebben.