Leen Looijen zou NEC graag willen helpen bij het vormen van een nieuw bestuur. De oud-technisch directeur verwacht niet dat de club daarop ingaat. Dat zei hij bij Radio Gelderland.

"Ik heb veel wedstrijden gezien en je zag natuurlijk aankomen dat dit ging gebeuren", doelde Looijen op de degradatie uit de Eredivisie. "Ik ben positief ingesteld. Ze hebben één ding goed gedaan en dat is het financieel gezond maken van de club. Maar technisch is er wanbeleid gevoerd. Dat heb je uitbesteed aan een bureautje. Daardoor heeft NEC als club zijn hart verloren."

Looijen zou graag helpen om NEC weer op het rechte pad te krijgen. "Ik heb al een aantal jaar mijn diensten gratis aangeboden. Ik hoef geen financiële vergoeding. Ze hebben me altijd buitengesloten en geen gebruik gemaakt van mijn kennis. Dat zal nu nog niet gebeuren. Maar zo zijn er nog tien. Jan Peters, Sije Visser, Arno Arts en nog wat mensen. Die zouden het technisch hart van NEC moeten vormen."

"Ik heb geen enkele ambitie, maar wel hart voor de club", vervolgde Looijen. "Ik maak nu ernstig zorgen om de club. Ik hoorde op FOX Sports meneer Ariens. Wie is meneer Ariens? Hij zei: ‘We gaan eerst een technisch directeur aanstellen en als ik toevallig een goede algemeen directeur tegenkom, zullen we die niet laten lopen.’ Het is allemaal ik, ik, ik."

De overgebleven leden van de raad van commissarissen hadden ook moeten vertrekken, vindt Looijen. "Veel beter was geweest dat je als bestuur in zijn geheel was afgetreden en drie interim-mensen had aangesteld. Twee oud-voetballers en iemand met verstand van financiën en algemene zaken. Die hadden dan met het STAK een bestuur kunnen formeren. Nu zitten er mensen die besluiten nemen en geen voetbalmensen zijn."

Looijen zou best een adviserende rol willen. "Ik wil geen directeur zijn, maar ik zou wel willen formeren. De structuur neerzetten. Ik ken veel mensen en trainers, ik ben volop actief. NEC blijft mijn club. Maar ik weet zeker dat het niet gaat gebeuren, kan ik je vertellen."