Tjaronn Chery kent een bliksemstart bij NEC. De middenvelder kwam eind januari over op huurbasis van Maccabi Haifa uit Israel. Na drie wedstrijden weet Chery direct zijn stempel te drukken op het spel bij de Nijmegenaren. Het goede spel van de Nijmegenaren wordt besproken in de AD Voetbalpodcast.

“Tjaronn Chery is natuurlijk dé winteraankoop van de Eredivisie”, begint Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. Presentator Etienne Verhoef is eveneens onder de indruk van de aanwinst van de Nijmegenaren: “Hij is 35 jaar, superfit en kan het niveau makkelijk aan. Hij heeft bij Maccabi Haifa natuurlijk ook in de Champions League gespeeld.”

In de ogen van Gouka heeft Chery iets bijzonders. “Hij ziet er topfit uit en hij brengt NEC echt naar een hoger niveau. Het is heel knap wat hij laat zien. NEC heeft Magnus Mattsson natuurlijk verkocht aan FC Kopenhagen. Dat was de spelmaker, maar die zijn ze nu al vergeten. Niemand heeft het meer over Mattsson. Ik denk dat dat genoeg zegt over Chery. Wat mij betreft staat hij stipt op één als het gaat om dé winteraankoop in de Eredivisie. Boven Ajax-aankoop Jordan Henderson.”

Beloning voor Meijer

“NEC is sowieso de verrassing van dit seizoen. Aan het begin van de competitie werd de spelersbus nog opgewacht en kon Rogier Meijer zijn biezen pakken. Je ziet hoe snel het kan veranderen in de voetballerij. Meijer beschikt over een aflopend, maar als hij zo doorgaat gaat dat wel verlengd worden. Het draait super goed in dat elftal. Niet alleen Chery, maar ook Koki Ogawa, Bram Nuytinck, Philippe Sandler. Ze hebben de schwung goed te pakken”, sluit Gouka af.

Foto: Rob Koppers