Dirk Proper mag zich na een goed weekend met NEC melden bij Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder was met een goal belangrijk voor het gelijkspel van de Nijmegenaren uit bij Sparta (1-1) en dat ontging analist Kenneth Perez niet.

“Dirk Proper is voor mij de Man van het Weekend”, stelt de Deen tijdens Dit Was Het Weekend van ESPN. “Hij scoorde, maar was ook de architect op het middenveld van NEC.” Daarnaast werd Proper ook uitverkozen voor het Team van de Week van speelronde vier van het Algemeen Dagblad.

Tekst gaat verder onder Instagram post.

Jong Oranje

Deze week sluit Proper aan bij de selectie van Jong Oranje. Daar heeft hij in ieder geval één geduchte concurrent minder: Ryan Gravenberch heeft zich afgemeld voor de EK-kwalificatieduels van de talentvolle Nederlanders. Ook Brian Brobbey moet de duels, door een blessure, aan zich voorbij laten gaan. Voor hem werd Ryan Flamingo opgeroepen, die afgelopen weekend bij FC Utrecht als controleur speelde. Ook Fedde de Jong werd door bondscoach Michael Reiziger later nog bij de selectie gehaald.

Naast Proper zitten ook NEC’ers Youri Baas en Sontje Hansen bij de selectie. Jong Oranje neemt het vrijdag 8 september op tegen de leeftijdsgenoten uit Moldavië. Dinsdag 12 september staat een ontmoeting met Noord-Macedonië op het programma.

Foto: Orange Pictures