De laatste keer dat Youri Loen minuten mocht maken bij het eerste elftal van NEC was al enige tijd geleden. Op 21 augustus 2011 in de uitwedstrijd tegen AZ kwam de nummer 18 van de Nijmegenaren voor het laatst in actie. Zondagmiddag kreeg Loen weer een kans van trainer Alex Pastoor. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-0) mocht de 21-jarige middenvelder plots invallen.

“Ik zit de laatste tijd goed in mijn vel”, verklaarde Loen tegenover De Gelderlander. “Ik train lekker en speel bij Jong NEC met vertrouwen. Ik heb even in een dip gezeten. Maar ik heb de knop omgezet. De trainer steekt tijd in me. Ik krijg tips van hem. We praten over wat beter moet. Wat beter kan. Ik sta nog een jaar onder contract. Mijn doel is speelminuten maken in de eredivisie. En het liefst bij NEC.”

Voor zijn instelling werd Loen gisteren beloond met een invalbeurt van tien minuten. In die korte tijd scoorde hij nog bijna ook. Zijn schot van grote afstand werd echter gekeerd door De Graafschap-doelman Joost Terol. “Iets meer in de hoek en dat schot gaat er in. Ik hoop wel dat-ie in de samenvatting bij Studio Sport zit.”