Voor een trainer is het altijd plezierig als hij na een neder­laag zijn selectie kan confronteren met beelden waar ze toch nog iets aan hebben. Fases van de wed­strijd waarin het wel even goed ging. Periodes waar de spelers ver­der op kunnen bouwen. Maar Dwight Lodeweges begon daar gisteren na afloop van de be­sloten training in het Goffertsta­dion maar niet aan. In de aanloop naar de inhaalwedstrijd van van­avond tegen FC Utrecht (20.00 uur Goffertstadion) ging de trai­ner van NEC vooral dieper in op het mentale aspect.
"Hoe komt het dat we zo slap be­ginnen aan een wedstrijd als wij zondag deden tegen Heracles. Dat we vanaf minuut één niet goed wa­ren. Dat we onze taken verwaar­loosden. De opdrachten niet uit­voerden. Dat onze focus op de wedstrijd er gewoon niet was. Daar probeer ik achter te komen. Daarvoor moeten ook de spelers vooral bij zichzelf te rade gaan. Dit is een bikkelploegje. Dat kan win­nen van de landskampioen. Maar afgelopen zondag was daar niet veel meer van over. Zakten we als team volledig door de ondergrens. Eigenlijk heeft dat me nog het meest verrast," zei de coach, die vanavond wel weer kan beschik­ken over Arek Radomski.

Nadat Lasse Schöne ruim twee we­ken geleden zwaar geblesseerd raakte op de training is de midden­velder zo mogelijk nog belangrij­ker geworden voor Dwight Lode­weges die met lede ogen Ra­domski een dag voor de wedstrijd tegen Heracles zag afhaken met een knieblessure. Zonder de Pool gaf NEC zoveel ruimte weg op het middenveld dat Lodeweges nog pijn in de buik krijgt als hij alleen maar terugdenkt aan die momen­ten.
Gelukkig voor de coach haakte Ra­domski gisteren weer aan . Net als John Goossens , die ook al de wed­strijd van zondag aan zich voorbij had moeten laten gaan. Zonder dat duo waren de wissel­mogelijkheden tegen Heracles wel erg beperkt. "Drie spelers van Jong NEC en drie verdedigers uit de A- selectie. Niet echt breed en niet echt gevarieerd", had Lodeweges geconstateerd toen hij zijn bank voor het begin van de wedstrijd be­keek.
Maar dat hoofdstuk hebben ze bij NEC inmiddels afgesloten. Voor­uit kijken is het devies, want in de volgende wedstrijd liggen mis­schien weer een hoop mooie din­gen opgesloten. Zo snel kan het tenslotte gaan in de voetballerij, weet Lodeweges. "Kijk maar naar FC Utrecht. Vorige week na de uit­schakeling in de beker door FC Groningen was iedereen teleurge­steld. Klopte er niets van, volgens de supporters. Een paar dagen la­ter winnen ze van de landskam­pioen. Wij ook. Alleen ging het bij ons andersom. Verloren we een week later kansloos van Heracles. Daarom is het misschien wel goed dat we Utrecht nu treffen. Zij staan vijfde. Als ze winnen, ko­men ze gelijk met Ajax. Winnen wij staan we zomaar weer zeven­de, want alles zit bovenop elkaar in de eredivisie. Over de laatste training ben ik in geval tevreden. Tactische zaken doorgenomen. Af en toe gelachen. Ik reken op een getergd NEC."
Bron: De Gelderlande