Ze maakten nog net geen excuses, maar die waren eigenlijk wel op hun plaats geweest. De trainers van Willem II (Alfons Groenendijk) en NEC (Dwight Lodeweges) gaven zaterdagavond ruiterlijk toe dat hun onderlinge treffen in Tilburg niet echt tot de verbeelding had gesproken.
”Het was een hele slechte wedstrijd. Onbegrijpelijk, zo angstig als wij speelden. En dat in eigen stadion. Zo willen wij hier niet spelen. Dit soort wedstrijden moeten wij willen winnen. Maar die absolute wil heb ik te weinig gezien van mijn ploeg”, zei Groenendijk.
Lang zag het er zaterdag naar uit dat NEC met de winst aan de haal zou gaan. Op slag van rust scoorde Erton Fejzullahu. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen, omdat NEC tot dat moment nog geen fatsoenlijke aanval op de mat had gelegd. Toen NEC na rust de eerste storm overleefde, dacht Lodweges dat zijn ploeg nog wel eens zou kunnen winnen. ”Als we het nog zeven minuten hadden volgehouden, had ik het nog moeten zien”, zei de trainer van NEC die echter tot zijn afgrijzen zag hoe in de 59e minuut eerst Rens van Eijden onder een bal doorliep en vervolgens John Goossens uitgleed in het eigen strafschopgebied. Voor Said Boutahar was het daarna een koud kunstje om de gelijkmaker te scoren.
Beide ploegen maakten daarna geen aanspraak met op de overwinning. Voor NEC waren er nog verzachtende omstandigheden. Zaterdagochtend meldde Ramon Zomer zich ziek af, vlak na rust hield zijn – ook al zieke – vervanger Patrick Pothuizen het voor gezien en na twaalf minuten moest rechtsback Niels Wellenberg met een kuitblessure naar de kant. ”Dat we dan toch zo weinig weggeven, is een compliment voor de ploeg. Maar aan de bal brachten we veel te weinig. Daarvoor misten we teveel bepalende mensen”, zei Lodeweges.
Bron: De Gelderlander