Dwight Lodeweges heeft dinsdagmorgen 27 oktober zijn staf en spelers op de hoogte gebracht dat hij besloten heeft om per direct te stoppen als trainer/coach van het eerste elftal van NEC. Eén dag eerder had hij de directie van NEC over dit voornemen geïnformeerd.

De reden voor dit onverwachte besluit verwoordt Lodeweges als volgt: “Ik heb niet het gevoel de trainer te zijn die NEC op dit moment nodig heeft. Het lukt mij niet om een wending te geven aan de huidige situatie en ik heb er geen vertrouwen in dat ik dat op korte termijn kan veranderen. Ik heb de directie van mijn voornemen om te stoppen op de hoogte gebracht. De directie heeft mij gevraagd dit voornemen te heroverwegen. Dat heb ik gedaan, maar ik ben bij mijn besluit gebleven. Vanmorgen heb ik aan de spelers en staf uitleg verschaft en ik hoop dat zij mijn besluit willen respecteren. Ik verwijt de club, de spelers en de staf niets, wens NEC veel succes en realiseer me dat de club hiermee in een moeilijke positie wordt gebracht, midden in de competitie en vlak voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior.”

NEC zal zich de komende dagen beraden hoe om te gaan met de ontstane situatie. Komende wedstrijden zullen Wim Rip en Wilfried Brookhuis de trainingen en coaching op zich nemen. Beiden zijn in het bezit van het diploma TC 1. Zoals bekend is assistent trainer Ron de Groot herstellende van een hartinfarct. Ron is gediplomeerd coach betaald voetbal.
Bron: NEC-Nijmegen.nl