NEC – ADO Den Haag was een wedstrijd met twee helften. Daar waren trainers Dwight Lodeweges en Raymond Atteveld het na afloop van de puntendeling tussen beide ploegen het over eens.
De eerste helft was voor ADO Den Haag, het tweede bedrijf voor NEC. Atteveld: "In de eerste helft waren we heel vast aan de bal. We zochten telkens de vrije man en zo wilden we ook voetballen. Uit die speelwijze valt ook de 0-1, waarbij Bogdan Milic profiteert van de beweeglijkheid van de buitenspelers om hen heen. Onze durf werd hiermee beloond. In de tweede helft begonnen we onze grip op de wedstrijd steeds meer te verliezen. We waren niet meer zo agressief als voor rust. Al kregen we een ideale kans op de 0-2, waarbij Ricky van den Bergh de lat treft. Maar dat is voor ons inmiddels geen verrassing meer."
Lodeweges vond ook dat NEC na rust het veel beter deed. "Toen speelden we wel feller naar voren toe. Toen was er wel agressiviteit in de duels. In de eerste helft was er geen enkele druk op de bal. Er lag veel te veel ruimte tussen de linies in. Na rust hadden we wel grip, zonder dat we goed speelden. Ik ben blij dat we ons weer teruggeknokt hebben in de wedstrijd. Net zoals tegen VVV-Venlo. Wat dat betreft zijn de jongens uit het goede hout gesneden. Alleen is het nu zaak om beter en vooral duidelijker aan de wedstrijd te beginnen. Wie doet wat? Dat moet voortaan beter."
Bron: Elf Voetbal