Voetbaltrainer Dwight Lo­deweges heeft in Canada een nieu­we werkgever gevonden. De gebo­ren Canadees, die in oktober vorig jaar opstapte als hoofdtrainer van NEC, gaat samen met Hans Schrij­ver aan de slag bij FC Edmonton. Die club treedt volgend jaar toe tot de North Atlantic Soccer League.

Lodeweges (52) werd gisteren door Edmonton aangesteld als hoofd­coach. Schrijver, coach van het Ne­derlands beloftenelftal en docent aan de KNVB Academie in Zeist, gaat hem voorlopig in Canada as­sisteren. Het duo heeft in Edmonton te­vens een voetbalacademie opgezet, waar talenten in de leeftijd tussen tien en zestien jaar terecht kun­nen. Dat maakte de KNVB, de werkgever van Schrijver, gisteren bekend.

Schrijver (50) keert in principe in augustus terug naar Nederland om zijn werkzaamheden bij het belof­tenelftal te hervatten. Lodeweges werkte vorig seizoen na het vertrek van Huub Stevens een half jaar als hoofdtrainer van PSV. Daarna ging hij aan de slag bij NEC, waar hij vroeg in het sei­zoen echter zijn contract inleverde omdat hij naar eigen zeggen niet de juiste man op de juiste plek was.
Bron: de Gelderlander