Allard Lindhout heeft net als in 2021 de leiding over de Gelderse derby. Toen een confrontatie in de Goffert, tevens de eerste sinds 2017. Scheidsrechter Richard Martens is de scheidsrechter bij Fortuna Sittard – NEC.

In 2021 moest Lindhout de derby tijdelijk stilleggen wegens een regen aan biertjes richting het adres van Vitesse linksback Maximilian Wittek. Ook was de 0-1 van Vitesse erg controversieel. In de aanloop van doelpunt leek de bal over de achterlijn te zijn geweest en/of werd er hands gemaakt door een Vitesse speler. De goal bleef staan en het bleek voldoende voor de Arnhemmers. Lindhout wordt deze derby geassisteerd door de heren Van Zuilen en De Nas, Alexander Bos is de vierde official. Clay Ruperti is de VAR van dienst. Hij word ook geassisteerd en dat dan wel door mevr. Overtoom.

Fortuna Sittard

Ook niet onbelangrijk is het duel met Fortuna Sittard. Richard Martens floot dit seizoen slechts zes eredivisiewedstrijden. Vorig jaar was hij de scheidsrechter bij FC Groningen – NEC, het duel wat na een kwartier werd gestaakt omdat de grensrechter door een bekertje bier werd geraakt. Martens wordt geassisteerd door de heren Nanninga en Westhof, Pérez is de vierde official. De VAR is de scheidsrechter van afgelopen zaterdag, Bas Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door dhr. Schaap.

Foto: Orange Pictures