Allard Lindhout is aangesteld als leidsman bij de eerste Gelderse derby in Nijmegen in bijna vijf jaar. Dat maakte de KNVB dinsdagmiddag bekend. Er wordt bij de beladen wedstrijd altijd een hoop gevraagd van de arbiters en dat zal voor Lindhout en zijn assistenten zondag niet anders zijn.

Het is voor Lindhout de eerste wedstrijd van NEC dit seizoen die hij moet fluiten. Hij was wel al twee keer scheidsrechter bij wedstrijden van Vitesse dit jaar, namelijk de thuiswedstrijd van de Arnhemmers tegen Willem II en de uitwedstrijd tegen FC Groningen, waarin twee rode kaarten aan Groningse zijde vielen. Voor zijn laatste wedstrijd bij NEC moeten we een tijd terug. Toen floot hij de wedstrijd Roda JC – NEC op 23 augustus 2019. NEC won die wedstrijd wel met 1-2. Opvallend is dat NEC van de tien duels onder leiding van Lindhout er nooit een verloor (W8, G2).

Lindhout wordt zondag geassisteerd door de heren Van Roekel en Bluemink. De vierde official is Sander van der Eijk. Vanuit Zeist zal Lindhout worden ondersteund door VAR de heer Manschot, die weer wordt geassisteerd door de heer Vandeursen. De Gelderse derby begint zondagmiddag om half drie in het Goffertstadion.

Foto: Rob Koppers