Anthony Limbombe was in Kerkrade heel belangrijk voor NEC, door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. De vleugelaanvaller is blij met zijn kopbal en met het resultaat dat de Nijmegenaren behaalden in Limburg.
In de 43’ste minuut opende Limbombe de score. "Het was een lekkere en belangrijke goal. We zaten goed in de wedstrijd en dan komt dat doelpunt net voor rust", vertelt de Belg, die zag dat zowel NEC als Roda JC niet hun beste wedstrijd speelde. "Het ging niet echt vloeiend, maar we waren de betere ploeg. Roda probeerde het vooral via lange ballen en ze hadden geen variatie in het spel. Wij wel. Ons hele team heeft scorend vermogen en dat is vooral onze troef. Wij hebben deze wedstrijd vooral gewonnen op basis van wilskracht."
Door deze overwinning neemt NEC afstand van Roda JC. Het verschil is nu zes punten. Limbombe ziet de vooruitgang van de afgelopen weken. "We hebben de laatste wedstrijden weer een goede reeks neergezet. Die moeten we nu goed afmaken tegen MVV Maastricht en dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in. We speelden geen goede wedstrijd, maar het resultaat telde hier."
De Belgische media in Limburg was vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid, dat de in Mechelen geboren jeugdinternational na dit seizoen bij NEC blijft. "Ik wil gewoon blijven", is Limbombe duidelijk. Als NEC niet naar de Eredivisie gaat volgend jaar? "Ik ga er vanuit dat NEC promoveert", aldus een zelfverzekerde Limbombe.